Актуелни теми
Актуелни теми
admin-pl

Неодговорно кредитирање

По медиумите често слушаме објави дека Македонците живеат од потрошувачки кредити. Согласно статистики во 2021 година, од кредитите исплатени на физички лица во кои спаѓаат станбените кредити, кредитите за набавка

Прочитај повеќе »
Актуелни теми
admin-pl

Обврска за транспарентност на финансиските институции

Транспарентноста кон Вас како корисник на потрошувачки кредит е едно од најважните начела по кои треба да се водат кредиторите (Банките и другите друштва кои одобруваат потрошувачки кредити). Водејќи се

Прочитај повеќе »
Актуелни теми
admin-pl

Предлог измени на Законот за финансиските друштва

Основањето, работењето и надзорот над финансиските друштва во РСМ е под надлежност на Министерството за финансии и се регулира со Законот за финансиските друштва. Бројот на финансиските друштва кои одобруваат

Прочитај повеќе »

Ние ќе се бориме
за Тебе.

Заслужуваш фер и етички однос од 

Банките и финансиските друштва.

Kонтактирај нè