Гостување во Здраво Македонијо на Канал 5 телевизија

Слабостите на Законот за финансиските друштва им овозможува на финансиските друштва да го изигруваат законот со цел поголеми профити. Граѓаните се предмет на изигрување и нивните права се злоупотребени. Со цел да дознаете како да се заштитите од злоупотреба на вашите права при подигнување на потрошувачки кредит, проследете го интервјуто на Кредит Протект за Канал… Continue reading Гостување во Здраво Македонијо на Канал 5 телевизија

Кредит протект за порталот Локално.мк

Финансиските друштва максимално ги искористуваат законските слабости за поголеми профити на сметка на корисниците на брзи кредити. Прочитајте го интервјуто на следниот линк.

Кој ги заштитува т.н. продавници за пари?

Погледнете го подкастот на Кредит Протект за Гласни Идеи

Гостувањето во Здраво Македонијо на Канал 5 телевизија

Со какви проблеми се соочуваат корисниците на потрошувачки кредити и како Здружението Кредит Протект може да ви помогне за заштита на вашите права?Проследете го интервјуто за Канал 5 на Елена Таховска Претседател на здружението на следниот линк.

Гостувањето во Здраво Македонијо на Канал 5 телевизија

Како да спречите злоупотреба на Вашите лични податоци за подигнување брзи кредити?Како да ги заштитите Вашите лични податоци и што можете да направите доколку веќе ви се злоупотребени истите за подигање кредит од друго лице?Проследете го интервјуто од Кредит Протект за Канал 5 во утринската програма Здраво Македонијо на следниот линк.

Гостувањето во Црвена линија на Телма телевизија

Не/транспаретност на финансиските институции, дали доволно јасно ги пренесуваат условите за кредит? На што треба да обрнете внимание при потпишување на договор за потрошувачки кредит. Проследете го online гостувањето во Црвена линија на Телма телевизија на Елена Таховска претседател на Здружението Кредит Протект.

Кредит протект за online магазинот Анторис

Кредит протект за online магазинот Анторис – Над 100 илјади договори за брзи кредити, поголемиот дел од корисниците се презадолжени. Прочитајте го интервјуто на следниот линк.

Кредит од соништата или кошмар и измама?

Гледаме телевизија и се појавува реклама за кредит со 0% камата, или чекаме автобус и тој се појавува целиот обвиен со текст за кредит без трошоци. Си викаме и онака ми требаат пари, зошто да не го земам кредитот кога ќе вратам исто колку што ќе земам, па нели така вика рекламата. Но, дали навистина… Continue reading Кредит од соништата или кошмар и измама?

Неодговорно кредитирање

По медиумите често слушаме објави дека Македонците живеат од потрошувачки кредити. Согласно статистики во 2021 година, од кредитите исплатени на физички лица во кои спаѓаат станбените кредити, кредитите за набавка на возила, картичките и потрошувачките ненаменски кредити, повеќе од 53% се ненаменски потрошувачки кредити. Но зошто Банките и финансиските друштва се ориентираат токму кон потрошувачките… Continue reading Неодговорно кредитирање

Обврска за транспарентност на финансиските институции

Транспарентноста кон Вас како корисник на потрошувачки кредит е едно од најважните начела по кои треба да се водат кредиторите (Банките и другите друштва кои одобруваат потрошувачки кредити). Водејќи се по ова начело неопходно е секогаш јасно и недвосмислено да ги комуницираат  со вас како кредитен корисник сите трошоци кои се поврзани со кредитот, со… Continue reading Обврска за транспарентност на финансиските институции